Da li je bolje organizirati fotografiranje s budućim supružnikom prije vjenčanja ili na dan vjenčanja? Ovo je jedno od pitanja koje muči mnoge parove, ali pokušat ću dati svoj odgovor. Meni kao fotografu je uvijek draže kada se mogu posvetiti paru u potpunosti te preporučujem svima koji su u mogućnosti da foto session sa svojim fotografom dogovore prije vjenčanja. 
Jedan od razloga zašto smatram da je tako bolje je taj što većina parova prije svog vjenčanja nije imala priliku stati ispred objektiva fotoaparata te im treba neko vrijeme da se opuste. Stoga je bolje ako su si mladenci rezervirali barem sat i pol za sam session kako bi se stigli opustiti te kako bi dobili najbolje moguće rezultate na fotografijama.
Također jedan od razloga zašto je bolje organizirati fotografiranje prije vjenčanja je taj što je svačije lice drugačije, svakom licu laska drugačiji kut, osvjetljenje i sl. te ja kao fotograf moram otkriti koji kut ističe ono najljepše na bračnom paru.
Sve su to faktori koji utječu na tijek sessiona te se moraju uzeti u obzir kod organizacije ako uistinu želite imate fotografije s vjenčanja kojima ćete se ponositi. 
Ono što se često događa na vjenčanjima je da se ostane bez vremena jer koliko god cijeli dan isplanirali u minutu - neke stvari se oduže te na kraju ne ostane vremena za session. Znalo mi se desiti na vjenčanju da sam imala samo 15 minuta za session - iako sam dobila rezultate kojima sam bila zadovoljna, a što je najvažnije s kojima su i mladenci bili zadovoljni - ostalo je mnogo neizrealiziranih ideja.
Stoga, svakako preporuka svim budućim mladama i mladoženjama ako su slobodni da se dogovore s fotografom i odrade photo session na bilo koji slobodan dan gdje će za svog fotografa rezervirati barem 2 sata kako bi mogli odraditi što kvalitetniji posao.
 
Back to Top