3 savjeta za prirodnije fotografije na dan vjenčanja

Nekategorizirano

Vjenčanje je najvažniji dan u životu jednog para, mnogo vremena i truda uloži se u samu organizaciju vjenčanja – odabir banda koji bio mogao barem približno udovoljiti glazbenim ukusima većine gostiju – od najmlađih do najstarijih, odabir sale, ukrasa, vjenčanice, nešto staro, plavo i nošeno, a na kraju krajeva i samog fotografa. Svatko tko se bavi fotografiranjem vjenčanja mora se prisjetiti da naši klijenti najčešće nisu profesionalni modeli, a u većini se slučajeva možda nikad nisu našli ispred profesionalnog aparata, a sam pojam poziranja im je u potpunosti stran. Stoga je naš zadatak da vrlo detaljno provedemo naše mladence kroz sam session kako bi fotografije na kraju bile što spontanije i prirodnije. Ovo su neki moji savjeti za vođenje sessiona s mladencima – iako se ovi savjeti mogu primijeniti i na fotografiranje obitelji, parova ili sl.

  1. Izradite popis poza koje biste želiti zabilježiti – fotografiranje je u većini slučajeva ograničeno vremenom. Neovisno o tome žele li mladenci fotografiranje na sam dan vjenčanja pa žurite nakon fotografiranja pozdraviti se s gostima ili ste dogovorili fotografiranje nekoliko dana prije ili nakon vjenčanja pa znate da će imate samo možda dva sata za fotografiranje prije nego što padne mrak – vrlo je bitno izraditi popis poza koje biste taj dan htjeli zabilježiti (taj popis možemo izraditi prema svom ukusu ili prema dogovoru s mladencima). Na kraju krajeva uvijek je lakše raditi kad znate u kojem smjeru se krećete, a ako Vam ostane slobodnog vremena onda se možete opet prepustiti kreativnosti i isprobati nove koncepte.
  2. Skrenite modelima pažnju od objektiva – kao što sam navela većina naših klijenata možda se nikada nisu susreli ispred objektiva i stoga im fotografiranje može biti jako stresno – što je dosta žalosno jer bi im ono trebalo biti jedinstveno i lijepo iskustvo. Imala sam prilike fotografirati preko 60 klijenata i u većini slučajeva budu jako nervozni na početku jer ne znaju što im je činiti, stoga im treba preusmjeriti pažnju kako bi bili opušteniji a fotografije prirodnije (možemo im reći da se zagrle, mladoženja može poljubiti mladu u čelo ili ju nježno podići ili zavrtjeti – sve su to neke sitnice koje izmame osmijeh i fotografije budu intimnije).
  3. Upoznajte par prije samog fotografiranja– kada se sastanemo s parom prije samog fotografiranja vrlo je važno da ne počnemo odmah sa sessionom već da im objasnimo na kojim lokacijama ćemo ih fotografirati, što će se od njih tražiti i naravno da ispitamo imaju li oni kakve ideje i želje kako bi bili što zadovoljniji s krajnim rezultatom, slobodno možemo i popričati s parom o nekim temama koje nisu vezane za samo fotografiranje kako bismo ih opustili i bolje se povezali s njima.
Share this

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Verified by MonsterInsights